Recept på marängtårta!
Nu börjar bakningen av marängtårtan, göööööött! Anledningen till att vi börjar så
himla tidigt är för att marängbottnarna ska vi i ugnen i 6 timmar.. Så då blir det
upp tidigt eftersom vid klockan 6 kommer folket, trevligt trevligt! Tänkte iaf vara
snäll och lägga upp receptet till denna tårta med i fall ni vill testa, säger senare
om jag själv tycker ni ska testa, kanske smakar murket träd ? Nevars!
himla tidigt är för att marängbottnarna ska vi i ugnen i 6 timmar.. Så då blir det
upp tidigt eftersom vid klockan 6 kommer folket, trevligt trevligt! Tänkte iaf vara
snäll och lägga upp receptet till denna tårta med i fall ni vill testa, säger senare
om jag själv tycker ni ska testa, kanske smakar murket träd ? Nevars!
Ingredienser (6 portioner/st)
5 st | äggvitor |
3 dl | socker |
1 msk | vaniljsocker |
2 tsk | bakpulver |
Kokos till formen |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 250º
2. Smörj en springform och stö på kokos.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum.
4. Blanda socker, vaniljsocker , bakpulver och rör ner i äggvitorna.
Häll blandningen i formen och ställ in i den varma ugnen.
5. Stäng av ugnen direkt och låt stå minst 6 timmar eller över natten.
6. Vispa grädde och bred över marängen strax innan den ska ätas. Garnera med den frukt du gillar!
1. Sätt ugnen på 250º
2. Smörj en springform och stö på kokos.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum.
4. Blanda socker, vaniljsocker , bakpulver och rör ner i äggvitorna.
Häll blandningen i formen och ställ in i den varma ugnen.
5. Stäng av ugnen direkt och låt stå minst 6 timmar eller över natten.
6. Vispa grädde och bred över marängen strax innan den ska ätas. Garnera med den frukt du gillar!
Kommentarer
Trackback